15 de DESEMBRE 2012 19-21h La Sala – La Bonne

L’acte organitzat, per La Bonne i l’escola el Plató de Cinema, té l’objectiu de recaptar fons per La Marató de TV3, dedicada enguany al càncer, i girarà entorn a la pel·lícula Ferida arrel: Maria-Mercè Marçal.

Ferida arrel és una pel·lícula col·lectiva entorn de la figura de la poeta catalana Maria-Mercè Marçal que va morir als 45 anys d’un càncer de mama. És un projecte format per la mirada de realitzadores de diferents generacions que s’endinsen en la seva vida i obra de amb la intenció de reflexionar al voltant de la construcció de la mirada i identitat femenina.

Amb motiu de la celebració de La Marató de TV3 dedicada al càncer hem volgut fer una selecció d’aquelles peces de la pel·lícula que s’aproximen a la malaltia convertida en matèria poètica. De forma paral·lela, les projeccions es barrejaran amb peces de música, perfomance o recital que ens aproparà a l’experiència de la poeta i la malaltia.

L’acte té lloc en el marc del projecte “Dones que estimem la Llengua” de La Bonne. Una selecció d’alguns del curtmetratges que formen la pel·lícula (de Elisabeth Prandi, Rosa Vergés, Mariona Omedes, Giovanna Ribes, Marta Vergonyós, Greta Fernández) es barrejaran amb peces de música, recital o performance. Per a aquestes actuacions comptarem amb la participació d’actrius com Mari Pau Pigem (La Riera); la música d’Anna Subirana, Imma Udina i Pep Dengra; les veus de Gemma Sastre i Laura Prat (alumnes d’interpretació d’El Plató de cinema); la ballarina Constanza Brncic i el músic Nuno Rebeli; les perfomances del Grup de dones THETA i el Grup Descabellades. L’acte també comptarà amb la participació del Cor de veus blanques i el grup de “Dones de puntes al Coixí” de l’Escola de la Dona Francesca Bonnemaison. Tot sota la direcció escènica d’Ada Vilaró Casals que també participarà en una de les perfomances.

Bo d’ajut: 5€

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s