3 noves performances a “Això no és una exposició d’art, tampoc”

Fabra i Coats – Fàbrica de Creació acull  aquestes noves propostes els dies 13 i 15 de novembre
Va començar el passat 28 de setembre i continuarà fins el 27 de gener, i té com a objectiu permetre que els artistes presentin les seves obres tot emprant els narratives i les estratègies que considerin més adequades, anant més enllà del que hom trobaria en una exposició tradicional.
Parlem d’”Això no és una exposició d’art, tampoc”, que des que va començar ha presentat diverses propostes en forma de performances i que aquest mes torna amb noves mostres d’art contemporani a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació.

La primera la veureu el 13 de novembre a les 19 hores: es tracta de “Guyana”, d’Antonio Gagliano, que pren com a punt de partida els fets de Jonestown, una comunitat utòpica situada a Guyana i liderada pel reverend socialista Jim Jones que als anys 70 va acabar de sobte amb el suïcidi dels seus més de 900 habitants. La performance, de fet, té dues parts i continua el 15 a la mateixa hora.

Tornant al dia 13, també tindreu l’oportunitat de gaudir de “Madera curvada”, on Gabriel Pericàs reflexiona a través d’una conferència, un llibre, imatges i objectes sobre la fusta corbada de les cadires Thonet, que van marcar una fita en el disseny modern de mobles.

Finalment el dia 15 arriba “65”, de Laia Estruch, que en col·laboració amb la coreògrafa i ballarina Sònia Gómez i els dissenyadors de moda Jordi Espino i Elisabet Valecillo revisa la tradició de les performances dels anys 70 i en reordena les referències.

“Això no és una exposició d’art, tampoc” s’anomena així perquè no és una exposició en el sentit tradicional de la paraula, ja que no exposa ni mostra, sinó que presenta, tot donant més importancia al què que no pas al com. Ho fa bàsicament a través de les performances, tres de les quals es poden veure els dies 13 i 15 de novembre.

http://barcelonacultura.bcn.cat/tinformem/3-noves-performances-%E2%80%9Caixo-no-es-una-exposicio-dart%2C-tampoc%E2%80%9D

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s